Zakon o uskrati pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama

Vlada RH je na svojoj zadnjoj sjednici donijela prijedlog Zakona kojim uskraćuje materijalna prava zaposlenima u Republici Hrvatskoj zagarantirana Kolektivnim ugovorom za javne službe.

Tim prijedlogom Zakona javnim službenicima uskraćuju se prava koja su za njih i u ime njih, ugovorili njihovi predstavnici Sindikata i potpisali ih sa Vladom RH.

Nevjerojatno je što se događa sa sindikalnim pokretom u Republici Hrvatskoj. Stavljaju nas u mišju rupu, pokazuju „snagu“ na sjednicama Vlade. Pitamo se da li je kod nas umrla demokracija.

Činjenica da ova Vlada nema volje za socijalni dijalog, nema sluha za zahtjeve Sindikata i ne trpi zakonom zagarantirana sredstva kojima se Sindikati koriste u ostvarivanju svojih prava.

Gospodin Vilim Ribić, je sa nekolicinom svojih kolega iz Matice hrvatskih sindikata, pokazao izgleda Vladi da se ne slaže sa njihovim zahtjevima, te javno iskazao svoje nezadovoljstvo sa namjerom Vlade da uskrati određena prava iz Kolektivnog ugovora.

Usudio se usprotiviti velikim umovima i izreći svoje mišljenje, te uz podršku svojih članova rekao NE GOSPODO.

Nećemo ulaziti u analizu njegovih stavova, samo ćemo ustvrditi kao je ostvarivao svoje Zakonom zagarantirano pravo da ima svoje mišljenje i vidjenje načina uskrate prava zaposlenih koje zastupa.

I onda odgovor, na sjednici Vlade, kao zakon o uskrati prava iz Kolektivnog ugovora. Mi to čitamo kao NEĆEŠ RIBIĆU, mi smo jači.Zbog toga ovaj prijedlog zakona možemo preimenovati kao Zakon protiv Ribića i sličnih.

Opasnost od ovog zakona visi nad glavom svim Sindikatima u našoj zemlji.Zato je neophodno da u ovim najtežim trenucima za sindikalni pokret, kažemo kolega Ribiću nisi sam, mi članovi svih hrvatskih sindikata dajemo ti podršku u nastojanju da sačuvaš dignitet sindikalizma u našoj zemlji.

Ova podrška ne smije biti samo deklarativna, moramo biti spremni skupiti se svi i reći  E NEĆETE, Vladi RH. Jer ovo je sumrak sindikalnog pokreta i pravnog poretka u Republici Hrvatskoj.

Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama ovim putem daje punu podršku Matici hrvatskih sindikata u svim njihovim akcijama u cilju sprečavanja ovakvih poteza Vlade RH.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *