Dopis Ministru obrane RH

Predmet: Izdvajanje SZGN hotela “Zagreb” i hotela IŽ upozorba

Poštovani gospodine Ministre,

Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama dužan je upozoriti na slijedeće:

  1. Uredbom o unutarnjem ustrojstvu MORH-a predviđeno je da se SZGN gasi sa danom 01.12.2014. godine.
  1. Nizom sastanaka donešena je odluka da bi hotel “Iž” trebao biti predan DUDI-ju, a hotel “Zagreb” zajedno sa zaposlenicima trgovačkom društvu Pleter usluge.
  1. U samom procesu preuzimanja i dalje dolazi do poteškoća i ono što je najbitnije ne provode se zaključi sa sastanka sa Vama.I dalje visi u zraku da li će TD Pleter usluge preuzeti osoblje i hotel Zagreb, iako u odluci o osnivanju tog  trgovačkog društva stoji, da je osnovano da preuzme djelatnosti i zaposlene Službe za gospodarenje nekretninama.
  1. Stoga smatramo da je potrebno napraviti slijedeće:
  • Personalna služba ne smije, kako je naumila, stavljati osoblje hotela “Zagreb”  ni hotela Iž, na raspolaganje odnosno otkazni rok.Predlažemo da se dio zaposlenih u hotelu Iž, zajedno sa objektom preda DUUDI-ju, a ostatak zbrine u OSRH.
  • Ministar obrane trebao bi donijeti Odluku, koja će sadržavati dinamiku preuzimanja, sa svim potrebnim radnjama za preuzimanje osoblja, te utvrditi da SZGN nastavlja sa radom i dokle.
  • Nakon što se utvrdi dinamika, TD Pleter dužno je zaposlenicima ponuditi ugovore o radu, a za one koji ga odbiju treba  izraditi rješenje o otkaznom roku (namještenici) i raspolaganju (službenici).
  • Personalna služba dužna je izvršiti zbrinjavanje zaposlenih na slobodna radna mjesta u OSRH i MORH-u.
  • Predlažemo da se Odluka o otpremninama dopuni te se ljudima koji odlaze ponudi stimulativna otpremnina u najmanjem iznosu od jedne brutto plaće po godini staža.
  • Napominjemo da su predstavnici Sindikata koji djeluju u MORH-u bili na sastanku kod Glavnog tajnika i dogovorili eventualnu izmjenu Sporazuma.
  • Ukoliko se ovaj process po hitno ne stavi pod kontrolu, biti ćemo prisiljeni primjeniti sve akcije sukladno Zakonima.Ne smijemo zaboraviti da je jedno od rješenja koje se nameće, ukoliko Pleter ne preuzme hotel Zagreb, njegovo zaključavanje, što može dovesti do ogromne štete državnom proračunu i proračunu MORH-a.
  • Napominjemo da je Odluka Vlade RH o zadržavanju radnih mjesta i dalje na snazi, a da se taj process provodi samo u MORH-u što je nedopustivo, te ga treba pod hitno zaustaviti.

S poštovanjem,
Za Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama Predsjednik,
Radomir Delić,dipl.ing.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)