TKO JE VLASNIK?

ČELNICI tvrtke “Državne nekretnine d.o.o.”, kojoj i ime govori čime se bavi, nisu mogli naći odgovarajući prostor u vlasništvu države. Zato uskoro sele u privatnu zgradu gdje će plaćati najamninu od 420 tisuća kuna na godinu, piše RTL.

O budućnosti brojnih državnih nekretnina ubuduće će se odlučivati iz privatne nekretnine.

Trideset zaposlenika tvrtke “Državne nekretnine”, koju je osnovao Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) 2013., trenutno radi u državnom prostoru zgrade preko puta Filozofskog fakulteta, a uskoro će ta tvrtka koja upravlja sa stotinama državnih nekretnina doći u privatni prostor.

Ništa državno im nije pasalo

U zgradi u vlasništvu Židovske općine Zagreb za 697 četvorna metra na godinu će plaćati 420 tisuća kuna. Iako se na internetskim stranicama Državnih nekretnina trenutno nudi u najam desetak državnih poslovnih prostora tvrde da nijedan nije zadovoljavao uvjete.

“Nije se mogao pronaći nijedan drugi odgovarajući prostor u Zagrebu”, kaže predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović, koji smatra da to nije apsurdna situacija.

“Država ima na tisuće kvadrata neiskorištenih, a istodobno iznajmljuje od privatnih osoba, to je anomalija koju treba iskorijeniti”, kaže saborski zastupnik HDZ-a Goran Marić.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)