Božićnica za 2011. godinu

Poštovani članovi Sindikata,

Obzirom na brojne upite u svezi božićnice za 2011. godinu, ovim putem Vas obavještavamo da je na snazi Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike (NN 93/08 od 31. srpnja 2008. godine) te samim time i sva njime ugovorena prava državnih službenika i namještenika pa tako i pravo na božićnicu (sukladno čl. 64.).
Visina božićnice u ovoj godini ista je kao i kod zadnje isplate, tj 1.250,00 kuna.
Naime, odredbama čl. 63. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike ugovoreno je da se visina božićnice utvrđuje u visini od: „najmanje onoliko koliko je bila zadnja isplata božićnice u visini koja proizlazi temeljem ugovora između Vlade i sindikata.“.
Obzirom da je božićnica za 2009. godinu isplaćena u visini od 1.250,00 kuna te je to bila posljednja isplata, to je iznos koji je Vlade RH obvezna isplatiti za božićnicu za 2011. godine.
Napominjemo, kao što smo u više navrata već izvijestili, da se Sporazumom između sindikata državnih službi i Vlade RH u cilju sprječavanja otkazivanja Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike te vraćanja naknade troškova prijevoza u mjestu stanovanja i rada bez obzira na udaljenost, regulirala neisplata božićnice samo za 2010. godinu.
Sukladno odredbama Kolektivnog ugovor za državne službenike i namještenike božićnica se mora isplatiti najkasnije do 31. prosinca tekuće godine.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)