Informacija sa sastanka u MORH-u

Radni sastanak održan je sukladno utvrđenoj dinamici rješavanja pojedinih pitanja  vezanih za radna i materijalna prava državnih službenika i namještenika u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH.  Sastanak je održan 10. studenoga.2011. u Tajništvu MORH-a.
Sastanku su nazočili:
Ispred MORH-a : tajnik Petar Barać, dipl.iur,  ravnatelj Uprave za ljudske resurse, Nenad Smolčec, mag.iur., predstavnica OSRH ispred Uprave za personalne poslove dipl.iur  pukovnica Dajana Azinović
Ispred SDVDS-a:   reg. povj. Sanja Santini-Šuperba, prof.arh.; reg. povj.  Dragica Papić
Predstavnici sindikata, zatražili su konačno potpisivanje Odluke o dodatku na plaće  radnih mjesta DS I N u OS RH na kojima se radi pod otežanim uvjetima i koja su štetna po zdravlje. Naime, nakon zadnjeg sastanka održanog 29.rujna Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama dostavio je svoje primjedbe za usuglašavanje nacrta Odluke o dodatku na plaće poradi otežanih uvjeta posla i štetnosti po zdravlje! Iste primjedbe su uvažene i stavljene u novu radnu verziju Pravilnika o dodacima.
Predstavnik GS OS RH-a gosp. Dajana Azinović, razložila je službeni prijedlog radnih mjesta s brojčanim pokazateljima koji je obuhvatio slijedeća radna mjesta:
RAD NA RADARSKIM I RADIORELEJNIM SUSTAVIMA S UTVRĐENIM ELEKTROMAGNETSKIM ZRAČENJEM U DOZAMA ŠTETNIM PO ZDRAVLJE;
– RAD NA OPSLUŽIVANJU I ODRŽAVANJU POSUDA POD TLAKOM I RAD U KOTLOVNICAMA;
– RAD NA FORMIRANJU, PUNJENJU I ODRŽAVANJU AKUMULATORA U AKUMULATORSKOJ POSTAJI;
– PIROTEHNIČKI DODATAK;
– RAD NA OPSLUŽIVANJU I ODRŽAVANJU ZRAKOPLOVA I
– DODATAK ZA RAD U PODZEMNIM OBJEKTIMA.
Gospodin Barač je nakon uvoda od strane Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama u kojima smo tražili hitno potpisivanje Pravilnika tražio da idemo od radnog mjesta do radnog mjesta te za iste obrazložimo razloge dodataka. Pukovnica Dajana Azinović je rekla da se taj posao odradio zajedno sa Sindikatom u OSRH na radnim sastancima, te da su sva radna mjesta dobila potvrdu od svih Zapovjednika grana.
Mi od strane Sindikat smo rekli da se na ovaj način vraćamo na sam početak rada od prije dvije godine kada smo započeli sa rješavanjem neopravdanog i nepravednog izuzetka DS i DN iz Pravilnika o dodacima pod otežanim uvjetima i koja su štetna po zdravlje.
Tražili smo datum kada bi se mogao početi primjenjivati novi Pravilnik u kojem bi bili i DS i DN. Rečeno nam je da se radi o 1. veljači 2012.godine. Dodatak bi iznosio 20% na osnovnu plaću.
Na određena pitanja u svezi pripreme nove zakonske regulative kao što je utvrđivanje statusa – kategorije VOJNIH SLUŽBENIKA i VOJNIH NAMJEŠTENIKA  u Oružanim snagama RH-a, na zadnjem sastanku od 29.rujna rečeno je kako će do kraja listopada 2011. godine biti pripremljen nacrt prijedloga  koji će biti dan sindikatima na uvid i moguće primjedbe. Isti prijedlog na sastanku nije pokazan, jer isti nije odrađen.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)