Izvješće sa sastanka

Ministar obrane Ante Kotromanović održao je u utorak, 10. siječnja 2012., prvi radni sastanak s predstavnicima sindikata koji djeluju u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama. Riječ je o našem Sindikatu djelatnika u vojsci i državnim službama, Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika RH te Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu.
Predstavnici sindikata su upoznati s planovima i aktivnostima u Ministarstvu obrane te je istaknuto kako će u narednom razdoblju biti informirani i uključeni u rad kod izrade određenih akata (Zakon o obrani, Zakon o službi u oružanim snagama, Uredba o unutarnjem ustrojstvu MORH-a…).
Dogovorene su i aktivnosti oko budućeg načina rada i radnih sastanaka s predstavnicima sindikata, koji će se kao i u prethodnom razdoblju održavati jednom mjesečno, a ukoliko je potrebno i češće. Ministar Kotromanović istaknuo je kako je uvijek tu za nas i da uvijek možemo zatražiti njegovu nazočnost, a on će u svakom slučaju ukoliko je slobodan biti na raspolaganju i na sastancima.

Ministra Kotromanovića predstavnici sindikata upoznali su s dosadašnjom suradnjom u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama. Posebno je od strane našeg Sindikata istaknuto kako je prijedlogOdluke o dodacima na plaće radnih mjesta na kojima se radi pod otežanim uvjetima i koja su štetna po zdravlje za službenike i namještenike gotov te da uskoro očekujemo i njegovo potpisivanje, iako smo ga očekivali i puno ranije jer je posao oko toga davno već gotov. To su poslovi koji se obavljaju na slijedećim mjestima:

  1. Rad na radarskim i radiorelejnim sustavima s utvrđenim elektromagnetskim zračenjem u dozama štetnim po zdravlje
  2. Rad na opsluživanju i održavanju posuda pod tlakom i rad u kotlovnicama
  3. Rad na formiranju, punjenju i održavanju akumulatora u akumulatorskoj postaji
  4. Pirotehnički dodatak
  5. Rad na opsluživanju i održavanju zrakoplova i
  6. Dodatak za rad u podzemnim objektima

Dopisom ćemo ministra upoznati sa cijelom genezom rada na Odluci o dodacima na plaću na kojima se radi pod otežanim uvjetima i koja su štetna po zdravlje.

Sastanku su uz ministra Kotromanovića od strane MORH-a i OSRH nazočili i zamjenica ministra obrane Višnja Tafra, načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić i o.d. glavnog tajnika Ministarstva Petar Barać.
Od strane našeg Sindikata na sastanku su nazočili predsjednik Radomir Delić i dopredsjednica- regionalni povjerenik Sanja Santini-Šuperba.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)