Sastanak s ministrom obrane

Nadnevka 01.ožujka 2011.godine u Administrativnom sjedištu MORH-a održan je sastanak između predstavnika Ministrastva obrane i sindikata koji djeluju u MORH-u.
Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama predstavljali su Dragica Papić, Stipo Tunjić i Radomir Delić.
Pored našeg sindikata na sastanku su bili prisutni i predstavnici SDLSN i Sindikata djelatnika u zrakoplovstvu, a sa strane MORH-a, Tajnik Petar Barač, državni tajnik Željko Goršić, gospođa Višnja Tafra i general Tomo Medved, te Ministar obrane RH gospodin Davor Božinović.
Na sastanku su otvorena pitanja primjene Kolektivnog ugovora u MORH-u i OSRH, Pravilnik o objedovanju, te suradnja između socijalnih partnera.
Predstavnici sindikata istakli su problem ostvarivanja prava iz Kolektivnog ugovora članova, te problem nejednakog postupanja u različitim ustrojbenim cjelinama.Otvoreno je pitanje primjene prava naknade iz KU za korištenje godišnjeg odmora pripadnika OSRH, koje je pravilnikom loše riješeno pa tako djelatnici prilikom korištenja godišnjeg odmora ne dobijaju prosjek primanja u zadnja tri mjeseca, nego samo plaću.
Razgovaralo se i o dodacima na plaću zbog otežanih uvjeta, koji nisu dobro riješeni za državne službenike i namještenike, te su predstavnici sindikata pokrenuli inicijativu za postupak procjene od opasnosti svih radnih mjesta u OSRH, te nakon toga donošenja novog pravilnika o dodacima na plaću.
Ministar obrane RH,dr.sci. Davor Božinović, naložio je sudionicima sastanka, da se u roku od 15 dana, pripreme rješenja za nastale probleme. Sukladno tome Sindikat je uputio zahtjev prema GSOSRH, Upravi za ljudske resurse MORH-a, Tajništvu MORH-a, za sastanak sa ciljem pripreme elemenata za sastanak sa Ministrom obrane koji će se prema zaključku održati za 15 dana.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)