Sastanak u poduzeću Pleter usluge

Sastanku su nazočili predstavnici sindikata koji djeluju u Pleteru te predstavnici poduzeća.
Pleter usluge predstavljali su Denis Skubic, direktor te Danijela Gračaković, pravnica.
Sidikat djelatnika u vojsci i državnim službama predstavljali su Tomislav Petrović, zamjenik predsjednika, Dragica Papić, dopredsjednik te Ivan Vidović, povjerenik Podružnice Pleter Zagreb.
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika predstavljali su Nina Pejanović, Vjekoslav Majnarić i Davor Lesjak. Sindikat turizma nije se odazvao pozivu za sastanak.
Tema sastanka bila je višak djelatnika vojničkih kantina te njihovo zbrinjavanje. Ovo je bio drugi sastanak na temu zbrinjavanja viška djelatnika, no neki značajan pomak u smislu dogovora nije ostvaren, budući da Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama ne prihvaća prijedlog uprave društva Pleter o otkazivanju ugovora o radu višku djelatnika, kao i prijedlog o preraspodjeli djelatnika sa srednjom stručnom spremom na poslove pomoćnih djelatnika što bi za njih  bila degradacija i u stručnom i u financijskom smislu.
Prijedlog sindikata je da se navedene djelatnike privremeno može rasporediti na pomoćne poslove, sukladno usuglašenim kriterijima, ali uz zadržavanje postojećih koeficijenata , dok se ne iznađu kvalitetnija i pravednija rješenja, stoga što smatramo da teret krize i mogućeg lošeg financijskog rezultata poslovanja poduzeća moraju ravnomjerno podnijeti svi uposlenici poduzeća a ne samo djelatnici kantina.
Također smo naglasili da su djelatnici o kojima je ovdje riječ bivši uposlenici MORH-a, sudionici Domovinskog rata kojima je posao u Pleteru ponuđen kao model zbrinjavanja viška djelatnika u MORH-u a zbog kojih je MORH izdvojio i još izdvaja značajna financijska sredstva kao potporu poslovanju Pletera.
Direktor Pletera gospodin Skubic ocijenio je naše zahtjeve kao nerealne i bez pravih argumenata te smatra da kada bi se prihvatio naš prijedlog došlo bi do “pozitivne diskriminacije” djelatnika preuzetih iz MORH_a.
Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika ne podržava prijedlog odluke poduzeća o smanjivanju koeficijenata te traži odgodu. Novi sastanak najavljen je za tjedan dana.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *