Sastanak za pleter usluge

Dana 19. ožujka 2010. godine u prostorijama trgovačkog društva Pleter-uslge d.o.o. održan je radni sastanak predstavnika trgovačkog društva Pleter-usluge d.o.o. i Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama i Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. Sastanku se nije odazvao Sindikat turizma i usluga RH.

Raspravljalo se o prijedlogu Odluke o ukidanju određenog  broja kantina u td Pleter-usluge d.o.o., rasporeda i  otkazivanja Ugovora o radu uz stimulativnu otpremninu za zaposlenike ukinutih  kantina.

Nakon rasprave o opravdanosti odnosno ne opravdanosti ovakvog postupka u godini velike recesije u Republici Hrvatskoj, predstavnici dvaju Sindikata nisu podržali prijedlog  Odluke o ukidanju određenog broja kantina u td Pleter-usluge d.o.o. a  time i proces otpuštanja odnosno postupka smanjenja plaće djelu zaposlenika trgovačkog društva.

Predstavnici Sindikata predložili su predstavnicima td Pleter –usluge d.o.o. da još jednom preispitaju prijedlog Odluke te upozorili da  NO td Pleter – usluge d.o.o. na čelu sa Željkom Goršićem  pri donošenju odluka o otpuštanju ili smanjenju plaće djelatnicima  td Pleter-usluge d.o.o.  ubuduće dobro razmisle pri donošenju prijedloga odluka koje se tiču statusa zaposlenika u trgovačkom društvu odnosno da prije takvih odluka prvo kontaktiraju Sindikate koji djeluju u trgovačkom društvu Pleter-usluge d.o.o. te da Sindikati sa Upravom trgovačkog društva pokušaju iznaći nabolji model rješavanja nastalih problema.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)