Čestitka

POŠTOVANE KOLEGICE I KOLEGE,

IZA NAS JE GODINA KOJA NIJE BILA DOBRA, U KOJOJ SMO VODILI BORBU ZA OČUVANJE NAŠEG DOSTOJANSTVA, STATUSNOG I MATERIJALNOG POLOŽAJA.

ČINJENICA JE DA SMO BILI PRISILJENI SHVATITI SITUACIJU I PO TKO ZNA KOJI PUT, ODREĆI SE NEKIH SVOJIH ZAGRANTIRANIH PRAVA.NEKI OD NAS ĆE REĆI DA SMO IZGUBILI, NEKI DA JE DOBRO, A NEKI DA NIJE VALJALA.

IPAK NA KRAJU SVAKE , PA I OVE GODINE RED JE PODVUĆI CRTU I REĆI AJMO DALJE.I MORAMO IĆI DALJE JER ŽIVOT OD NAS TAKO TRAŽI.

U OVOJ GODINI ODRŽALI SMO BEZBROJ SASTANAKA SA NAŠIM POSLODAVCIMA,KOJI SU DJELOMIČNO BILI USPJEŠNI.OSTAJE GORAK OKUS U USTIMA, JER NISMO PREVLADALI ANTAGONIZME I POJAČALI STUPANJ RAZGOVORA I REALIZACIJE ZAKLJUČAKA SA SASTANAKA.

I DALJE SE PONAVLJA SITUACIJA U KOJOJ TEŠKO OSTVARUJEMO SVOJA ZAKONOM ILI KOLEKTIVNIM UGOVOROM ZAGARANTIRANA PRAVA.

POKRENULI SMO NIZ INICIJATIVA, ALI SU SE ONE ODBIJALE I NISU REALIZIRANE.

USPJELI SMO SAČUVATI RAZINU PRAVA IZ KOLEKTIVNOG UGOVORA, ALI SMO ODREĐENA PRAVA MORALU SUSPENDIRATI ZA SLIJEDEĆU GODINU.ŠTO REĆI NEGO NE PONOVILO SE.

U NOVU GODINU IPAK MORAMO UĆI S OPTIMIZMOM, MORAMO VJEROVATI DA ĆE BITI BOLJE , ALI NE MOŽEMO OČEKIVATI DA ĆE NAŠA BORBA PRESTATI.VJERUJEMO KAKO ĆE ODGOVORNE OSOBE IZ MINISTARSTVA OBRANE SHVATITI DA SMO MI, DRŽAVNI SLUŽBENICI I NAMJEŠTENICI, SASTAVNI DIO OBRAMBENOG SUSTAVA, TE DA SE BEZ NAS JEDNOSTAVNO NE MOŽE.

VJERUJEMO DA ĆE SHVATITI DA JE I MEĐU NAMA NAJVEĆI BROJ ONIH KOJI SU AKTIVNO BRANILI OVU ZEMLJU, TE SE SUKLADNO TOME POČETI PONAŠATI ONAKO KAKO TO I TREBA PREMA HRVATSKIM BRANITELJIMA.

U TOM DUHU, ZAJEDNIČKI IDEMO DALJE, JER KADA SMO DOBILI NAJVEĆU BITKU, MORAMO VJEROVATI U SEBE I REĆI, DOBIĆEMO I OVU ZA ZAŠTITU NAŠEG DOSTOJANSTVA.

SVIMA VAMA, ČLANOVIMA SINDIKATA DJELATNIKA U VOJSCI I DRŽAVNIM SLUŽBAMA, SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE, NAŠIM POSLODAVCIMA I SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA, ŽELIMO SRETNU I VESELU NOVU GODINU.

8314606753_6a4af98aa4_o

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)