Sastanak u MORH-u

Nadnevka  03.siječnja 2013. održan je sastanak u prostorijama Tajništva ministarstva, u uredu tajnika Petra Barača.

Uvodnu riječ uzeo je tajnik Petar Barač, te nas obavijestio da se netom prije sastao sa Ministrom te da je s njim dogovoreno da na slijedeći sastanak dolazi i Ministar.

Izvijestio nas je da su uvažili neke primjedbe koje smo naveli u svezi Zakona o službi u OSRH i Zakona o obrani. S tim da još uvijek očekuje naše prijedloge i primjedbe na iste zakone.

Glavna tema sastanka bio je PREUSTROJ u OSRH. Osim svega onog što već znamo kao što je da se u novom ustroju ne nalaze mjesta koja nisu nikad zaživila tj, nikad nisu bila popunjena, i kako dio poslova preuzima PLETER, rečeno nam je da se radi o broju 294 viška u OS.

Preustroj je kompleksna zadaća, te je Načelniku stožera predloženo da se određeni procesi prolongiraju, te je tako i učinjeno. Dana 31.prosinca 2012.potpisana je zapovijed u kojoj stoji da preustroj za Opskrbnu i Opslužnu bojnu (u kojima ima najviše mjesta DS i N), Zapovjedništvo ZZP, Zapovjedništvo HKoV-a završava 31.03.2013., dok se dio koji se odnosi na frizeraje, praonice rublja, kemijske čistionice, krojačke radnje završava sa 30.06.2013.

Slijedeći tjedan održati će sastanak sa predstavnicima PLETERA u svezi preuzimanja nekih djelatnosti iz OS.

Još jednom smo od strane Sindikata tražili da se preustroj uskladi da ne dođe do toga da ljudi odu, a da preustroj još nije gotov za sve postrojbe.

O OTPREMNINAMA će se razgovarati, svi oni kojima se radno mjesto gasi dobiti će stimulativne otpremnine.

U svezi DODATAKA NA PLAĆU NA POSEBNE UVJETE RADA naveli smo da njihov čin odmahivanja nije nikako moralan prema tim ljudima koji to rade. Još jednom su naveli da će se to riješiti putem ostalih civilnih zakona.

U upravnom dijelu MORH-a višak je sveden na 20 ljudi.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)