Sindikati optužuju Vladu za prijevaru!

Sindikati državnih i javnih službi optužuju Vladu za prijevaru i neprimjerenu komunikaciju jer je najavila smanjivanje bruto plaća za tri posto nedugo nakon što je pri potpisivanju kolektivnih ugovora tvrdila da plaće neće dirati. Uz to nije na primjeren način o tome obavijestila sindikate, nego je  premijer Zoran Milanović učinio to preko televizije.

Zato je velika većina sindikata koja okuplja oko 150.000 članova odbila doći na današnji sastanak s ministrom rada Mirandom Mrsićem o koeficijentima plaća.

Prevareni smo i izigrani, kaže predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Boris PlešaKonzultativnim sastancima poput današnjeg Vlada fingira socijalni dijalog, za koji inače nije stručno potkovana ni spremna, dodao je.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić tvrdi da sindikati zbog korekcije koeficijenata, odnosno smanjivanja plaća, imaju pravo na štrajk jer su time ugroženi gospodarski i socijalni interesi zaposlenih, ali nije potvrdio da će  pribjeći tome koraku.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)