Objave sa konferencije za medije

Prvosvibanjski prosvjed, pa referendum 17. svibnja među članstvom o blokadi sustava, a nakon toga, ako zaposlenici budu za štrajk, slijedi jedan ili niz štrajkova koji će paralizirati sustav, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije koju je organiziralo dvanaest sindikata državnih i javnih službenika.

Prema anketi koju su proveli među svojim sindikalnim povjerenicima, čelnici sindikata, kazali su, kako je članstvo spremno na najubojitije oružje koje u Hrvatskoj još nije upotrijebljeno, a to je blokada usluga građanima, i to ne samo na sat ili dan, već sve do ispunjenja zahtjeva koje će staviti pred Vladu RH.

‘Tražimo vraćanje svih oduzetih prava, povlačenje zakona degradira TKU, usklađenje rasta plaća s onim sektorima u kojima one rastu, izmjenu Zakona o reprezentativnosti koji su napisali diletanti, promjenu ekonomske politike jer pet godina recesije pokazuje da se nešto naopako vodi i ispriku zaposlenicima javnih i državnih službi’, kazao je Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata.

Izvor tportal.

Ostali mediji RTL, Novi list

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)