Što je pojam obitelji

Svjedoci smo popisa troškova saborskih zastupnika za prvih šest mjeseci ove godine. Pregledavajući popis vidimo da se ne štedi ni na avionu, ni dnevnicama, ni smještaju. Pitamo se na što je to potrošeno. Ako su troškovi nastali jer su saborski zastupnici i zastupnice, morali ići na sjednice ili razgovarati sa svojom biračkom bazom,onda možemo shvatiti. Žalosno je međutim što oni obično zaborave birače, koji su ih poslali u Sabor i omogućili im takav luksuz(čast izuzecima).

Vidimo da je jedna od stavki i naknada za odvojeni život od obitelji. Tu stavku imaju u svom Kolektivnom ugovoru i državni službenici i namještenici, ali je pojam obitelji definiran. Zato jedan podatak pomalo iritira, kada vidimo da je uvaženi zastupnik Ivan Grubišić, uredno primao tu naknadu za prvih šest mjeseci. Poznavajući uvaženog zastupnika i njegov dosadašnji život u crkvenoj zajednici, pitamo se kako je za državne zastupnike definiraa naknada za odvojeni život i tko je može primati. Što je obitelj, ili je ona definirana posebno za dužnosnike a posebno za državne službenike i namještenike.

Dok se Vlada RH bavi problemom ušteda na svim stavkama, saborski zastupnik Ivan Grubišić uredno prima naknadu za odvojeni život od obitelji, iako je nema.( Ili možda…hrvatski puk ne zna???)

Čestitamo uvaženi zastupniče, gospodine Ivane Grubišiću.

PS: Vjerujemo kako se u službeno objavljenom popisu nije potkrala tiskarska greška.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/jedan-zastupnik-potrosio-je-preko-77-tisuca-kuna/689892.aspx
http://www.index.hr/slika.aspx?url=images2/troskovnik_900px.gif

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)