Ponašanje nakon velikih

VELIKI SINDIKATI DRŽAVNIH SLUŽBI NA POTEZU, VLADA POKAZUJE PRAVO LICE

( KAKO JE MUDAR BIO IVICA IHAS)

 

U kolovozu smo na našim stranicama objavili tekst o velikim sindikatima državnih službi, koji su samostalno, promijenili sastav pregovaračkog odbora, te bez stavljanja van snage važećeg Kolektivnog ugovora, potpisali novi.

Slikanje i davanje izjava predstavnika VELIKIH sindikata u Banskim dvorima bilo je zadivljujuće.

I ne samo da smo najavili probleme oko dileme koji je Kolektivni ugovor na snazi, jer su veliki Sindikati i Vlada RH potpisali novi, a stari nisu stavili van snage, već smo čestitali poslodavcu na odigranom duplom pasu i uspješno izvedenom manevru.

Ne znamo što su tada u svojim glavama imali čelnici velikih sindikata, kada su prešutno izdali svoje kolege iz manjih sindikata, te im poručili ne trebate nam, mi smo jaki, Vlada će nam jesti iz ruke.

Danas, kada Vlada RH vuče poteze, od nasilnog umirovljenja, do davanja pojedinih djelatnosti privatnom sektoru,kada plaće kasne, veliki Sindikati šute.

Na svojim stranicama samo uzaludno kukaju i daju primjedbe, na najave poslodavca da sve te poteze provede u djelo.

Upozoravali smo tada da je potez velikih sindikata, kojim su narušili zajedništvo Sindikata državnih službi, koje je godinama gradio sada već umirovljeni čelnik SDLSN, gospodin Ivica Ihas, katastrofalan i poguban za budućnost sindikalnog rada u državnim službama, ali nisu nas slušali.

I što sada gospodo, čelnici VELIKIH sindikata?Kakv ćete potez sada povući?Hoćete li se suprostaviti poslodavcu i na koji način?Jeste li sada spremni pokazati svoju snagu?

Kako sada pozvati na sindikalnu solidarnost i jedinstvo i treba li nam sada zajedničko djelovanje svih sindikata u državnim službama?

Očekujemo Vaše poteze gospodo VELIKI, jer vi ste zakuhali juhu, pa je sada red i da je i jedete. Slana je zar ne?

 

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *