Outsourcing

VLADA RH  PRIHVATILA  SUGESTIJU  SINDIKATA   DJELATNIKA  U VOJSCI  I  DRŽAVNIM  SLUŽBAMA IZ OTVORENOG PISMA

Vlada RH objavila je danas u medijima kako će izdvajanje pomoćnih poslova iz sustava javne i državne uprave, da će te djelatnike prebaciti u trgovačko društvo u državnom vlasništvu.

Svoj prijedlog iznijeli smo u  otvorenom pismu Vladi RH, koje je objavljeno i na stranici našeg Sindikata.

Nažalost kolege iz Velikih sindikata, nisu htjeli prihvatiti našu ideju već su krenuli u kontra smjeru, te pokušali prikupiti potpise za referendum protiv tog izdvajanja.

Ovakvim prihvaćanjem naše ideje, dokazali smo da snaga sindikata nije u brojnosti njihovih članova, već u pravim odlukama, shvaćanjem situacije na pravi način i iznošenjem činjenica koje proizilaze iz iskustva stečenog u izdvajanju tih djelatnosti iz sustava MORH-a u TD Pleter usluge.

Pozivamo Vladu RH, da ideju Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, provede do kraja, dakle da se izdvajanje provede Zakonom i da se djelatnici prebace u TD Pleter usluge.

Našim kolegama iz velikih sindikata poručujemo, da nije bitan broj članova, da se prestanemo dijeliti na velike i male, da počnemo funkcionirati po principu međusobnog uvažavanja i solidarnosti.

A potpisi za referendum….nećemo o tome…..jer svima je jasno da će postupak izdvajanja krenuti i biti završen dok se procedure oko referenduma provedu.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)