Dugoročni plan razvoja

U skladu sa dostavljenim prijedlogom DPR-a, od strane MORH-a, analizirali smo dostavljeni nacrt te došli do slijedećih zaključaka:

Smatramo kako je propušteno ono najbitnije, a to je stavljanje u funkciju OSRH kao pokretačke snage za opću sigurnost građana, povezivanju sa civilnim institucijama i izgrađivanje zadaće OSRH, kao prioritetnog čimbenika u izvršavanju svih poslova povezanih sa budućnošću RH.

Konačni cilj: izgraditi sustav koji će civilnim institucijama prodavati stečena znanja i osnivanje agencije u koju bi se prebacio dio osoblja čija se znanja i vještine mogu predstaviti javnosti kao proizvod.

Obuka pripadnika zemalja trećeg svijeta u cilju poticanja aktivnosti te prenošenja naših znanja i vještina na pripadnike tih OSRH uz novčanu ili neke druge naknade.

Bez obzira na naše članstvo u NATO-u dosadašnja aktivnost po ovom planu je jako mala i slabo iskorištena.

Smatramo kako bi ta operacionalizacija doprinijela punjenju vojnog proračuna sa svim mogućnostima koje slijede.

OSRH moraju postati brend u svijetu među pripadnicima ostalih OSRH.

Predstavljanje razine obučenosti,iskustva, vještina mora postati izvozni proizvod koji ima svoju cijenu.

Obuka stranih pripadnika na našim poligonima, vojarnama, HVU i drugim institucijama te njihovo dovođenje u RH, imalo bi za posljedicu povećanje ugleda OSRH u svijetu, a naravno i financijski aspekt.

Obalnu stražu potrebno je izdvojiti iz sustava HRM-a i razvijati je kao cjelinu koja će imati apsolutnu mirnodopsku dominaciju u Jadranskom moru. Cilj je do 2024. godine  ili čak prije,pod okrilje Obalne straže dovesti sve potrebne resurse koji su sada razbacani po raznim ministarstvima:    Pomorska policija,ribarski inspektori, carina i slične službe. Sve te djelatnosti moraju biti direktno uključene pod okrilje Obalne straže koja bi po nama trebala biti zasebna cjelina pod MORH-om, sa minimalnim brojem DVO (zapovijedna struktura), a ostatak bi sačinjavali stručnjaci po resorima(civili) koji bi se definirali ulogom i temeljnim zadaćama  Obalne straže.(Zbog čega razvijati ribarskog inspektora iz kategorije DVO, kad postoji gotov čovjek u Ministarstvu mora)

U ovom dokumentu opet je propušteno donijeti odluku o tome, koja je osnovna postrojba OSRH.

I dalje smo ostali sa brojčano velikim GSOSRH, zapovjedništvima grana, pristožernih postrojbi. Kada se pogleda brojčana veličina GSOSRH, sve je jasno.

Smatramo kako je  propuštena prilika da se koncentracija snaga premjesti u brigade KOV-a, Flotilu, specijalne postrojbe. To su ustrojbene cjeline koje su operativni nositelji života OSRH, te je u njima trebalo osigurati veću koncentraciju donošenja odluka i samostalnosti djelovanja do određene razine.

HVU treba razvijati upravo ovako kako je navedeno u ovom dokumentu, te smatramo kako je to jedini dio DPR-a, koji je sistematski i do kraja obrađen. (Naravno trebalo ga je još više prilagoditi internacionalnom programu).

Iz dijela u kojem je obrađen razmještaj postrojbi vidljivo je da se Istra definitivno demilitarizira (zašto pitamo se) jer prema novim zamislima tamo nema postrojbi OSRH.

Vidljivo je da i dalje postoje preklapanja u izvršavanju obaveza pa tako imamo Dom GSOSRH i Dom HVU-a, personalnu središnjicu J-1 u GSOSRH i Središnjicu za upravljanje osobljem,ZZp i J-4 i slično.

Što se tiče brojčanih veličina i njihovih projekcija, smatramo kako se  DPR nije  uskladio sa Zakonom o službi i Zakonom o obrani.

Dio poslova koji je tim zakonima predviđen da obavljaju DS i N, očito će biti preusmjeren na DVO što je duplo skuplje što se u ovakvim okolnostima moralu uzeti u obzir.

MORH I OSRH su jedine ustrojbene cjeline ,gdje se otpuštaju državni službenici i namještenici, te smatramo kako to treba zaustaviti pod hitno, jer smanjenje broja DVO, koji odlaze u mirovinu, nije isto kao kad civili odlaze na ulicu.Smanjenje civilnog osoblja u postocima je nedopustivo, te tražimo da se taj postupak odmah zaustavi, jer se ne provodi nigdje u tijelima državne uprave.

Smatramo da se ovim dokumentom nije postigao cilj, koji bi se trebao postići.

Poruka ovog dokumenta je isključivo: smanjićemo snage da bismo uštedjeli.

Planski se nije postiglo ništa izuzev novog razmještanja, koje košta, napuštanja lokacija bez odgovora što će biti s tim lokacijama i nastavka politike GSOSRH da se svi obuku u uniformu, a da se ne zna ili da nije bitno, tko će to platiti.

Smatramo kako je trebalo razmisliti o skroz drugačijem konceptu DPR-a u kojem bi određene djelatnosti (doktori, financije,pravnici, dio logistike) bio preveden u civilnu strukturu (što je jeftinije),a na taj način bi se razvijala struka.

Ovako ćemo i dalje u sustavu imati pravnika koji mora u sve časničke škole, dežurati u vojarni i koji će za pet godina zaboraviti pravnu struku jer mu od čina ovisi plaća.

I dalje ćemo imati liječnika koji dežura u vojarni sa pištoljem umjesto da razvija sebe kao doktora i bude u ambulanti. Predlažemo da se donošenje i usvajanje konačnog prijedloga DPR-a, odgodi i da se u njegovu izradu uključe sve strukture društva, koje mogu pomoći. Smatramo da je u izradu novog prijedloga potrebno uključiti akademsku zajednicu, koja će pojasniti definicije misije, cilja i vizije, jer je iz dostavljenog prijedloga vidljivo da osobe koje su radile na dokumentu nisu baš vodile računa o tome. Smatramo da je to najbolji način za sastavljanje ovako bitnog dokumenta, jer cilj ne bi smio biti, napraviti dokument pa što bude, kao što se desilo sa prijašnjim DPR-om. Smatramo da se ovakav dokument mora napraviti ozbiljnije, sagledavajući sve okolnosti u društvu, koje po nama nisu uzete u obzir.

Ovako,ukoliko dostavljeni nacrt dođe do parlamenta ,gdje o njemu odlučuje parlamentarna većina, opet ćemo imati mrtvo slovo na papiru.

Za razvoj je potreban novac, trenutno ga nema, zato smo i iznijeli naše prijedloge kako iskoristiti znanja i vještine pripadnika OSRH, koje treba upotrijebiti za stvaranje tih sredstava.

Došlo je vrijeme da se osvijestimo i da prestanemo samo tražiti novac iz proračuna, kojeg nema i neće ga biti još dugo.

Zato molimo da se naši prijedlozi shvate ozbiljno, da se u ovakvom dokumentu zaista podvuče crta, te da se kao najbitniju komponentu OSRH i MORH-a  istakne pripadnik OSRH, sa svojim znanjima i vještinama, dakle čovjek.

Jer  priznati se mora, bez čovjeka se ni jedna bitka ne dobija.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *