Izvješće sa sastanka u tajništvu MORH-a

Nadnevka 20.studenoga 2014.godine u Tajništvu MORH-a održan je sastanak o budućnosti hotela Zagreb u Splitu, odnosno preuzimanja od strane TD Pleter usluge.

U ime MORH-a na sastanku su bili Glavni tajnik gospodin Petra Barač i pomoćnica ministra za ljudske resurse, gospođa Sunčana Vukelić, a od strane sindikata, Boris Pleša i Radomir Delić, dakle predstavnici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namješteneika RH i Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama.

Zaključci sa satanka su slijedeći:

  1. Namještenici SZGN će biti sa nadnevkom 01.prosinca 2014,godine stavljeni u otkazni rok temlejem općih propisa o radu.
  2. Službenici  SZGN će  od 01.prosinca 2014,godine, temeljem Zakona o državnim službenicima, biti u statusu raspoređivanja 60 dana, a nakon toga ukoliko poslodavac ne bude imao slobodna radna mjesta, stavljeni na raspolaganje Vladi RH.
  3. SZGN će nastaviti sa radom nakon 01.prosinca 2014,godine, za svo vrijeme trajanja raspolaganja, o čemu će za Ministra obrane dopis pripremiti gospodin Barač.Isto tako u toj odluci će biti obuhvaćene sve radnje koje su neophodne za tijek preuzimanja hotela od strane TD Pleter usluge.
  4. Sporazum o preuzimanju djelatnika bi se trebao promijeniti aneksnom i to u dijelu koji govori o zadržavanju prava na plaću u roku od dvije godine, kako bi se postigla situacija da prilikom preuzimanja djelatnika TD Pleter usluge iste preuzima temeljem stručne spreme i nove sistematizacije hotela.
  5. TD Pleter  usluge bi tijekom trajanja otkaznih rokova trebao preuzeti djelatnike, odnosno ponudtii nove ugovore o radu za djelatnike koji budu htjeli nastaviti sa radom u tom društvu.( radi se o djelatnicima koji imaju rješenja po zadnjoj izmjeni Uredne o unutarnjem ustrojstvu)
  6. Sindikati su za one koji ne žele nastaviti sa radom u Pleteru, zatražili otpremnine u i visini jedne brutto plaće po godini staža u državnoj službi, naravno za one koji se odluče odmah izići iz sustava.

 

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)