Sastanak sa Načelnikom Glavnog stožera OSRH

PREDSTAVNICI SINDIKATA DJELATNIKA U VOJSCI I DRŽAVNIM SLUŽBAMA SASTALI SE SA NAČELNIKOM GLAVNOG STOŽERA OSRH.

slika1

Nadnevka 10.prosinca 2014.godine predstavnici Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, u Zagrebu su se sastali sa Načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, generalom zbora, Dragom Lovrićem i suradnicima.

Tema sastanka bila je trenutno stanje u OSRH, te preustroj, kojim je bilo predviđeno izdvajanje određenog broja državnih službenika i namještenika iz sustava.

Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama, u više je navrata upozoravao na činjenicu, kako se otpuštanje državnih službenika i namještenika iz sustava državne uprave vrši samo u MORH-u i OSRH, a da u isto vrijeme ukupan broj državnih službenika i namještenika u RH, stagnira ili raste.

Na današnjem sastanku napori SDVSN urodili su plodom , jer nam je nam je Načelnik GSOSRH pripoćio svoju odluku, koja se može sažeti u slijedeće zaključke:

– Otpuštanje državnih službenika i namještenika se obustavlja, na svim razinama.
– Izdvajanje civilnog osoblja vršiti će se samo prirodnim odljevom, dakle u trenutku stjecanja prava svakog službenika i namještenika na mirovinu, uz odgovarajuću otpremninu.
– Ukidanje slobodnih radnih civilnih mjesta, vršiće se isključivo uz uvjet da takvo radno mjesto nije potrebno sustavu.

slika2

Predstavnici sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, zahvalili su se generalu Lovriću, jer bolju Božićnu čestitku pripadnici OSRH nisu mogli dobiti.

Nakon sastanka sa NGSOSRH, predstavnici Sindikata su sa njegovim suradnicima, nastavili na ovu temu, te rješavali ostala pitanja o stausnom i materijalnom položaju svojih članova u OSRH.

Ovakav stav Načelnika glavnog stožera, generala zbora, gospodina Drage Lovrića, kojim je pokazao kako je na strani malog čovjeka, dokaz  je poštovanja statusa državnih službenika i namještenika u OSRH, kao bitnog čimbenika u funkcioniranju i očuvanju borbene spremnosti.

Predstavnici Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama, ovakvim su zaključcima zadovoljni, jer je to znak kako se valja boriti za prava svojih članova.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)