Sastanak ministra Krstičevića s predstavnicima Sindikata

Sastanak ministra Krstičevića s predstavnicima Sindikata – izvor MORH

Danas je u Ministarstvu obrane održan radni sastanak Ministra obrane sa Sindikatima koji djeluju u Ministarstvu obrane. Ministar je u svom nastupnom govoru dao naglasak na čovjeka i sve njegove potrebe u obavljanju redovnih zadaća u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH.

1

Predstavnici Sindikata u kratkim crtama su iznijeli problematiku u Ministarstvu obrane , Oružanim snagama kao i u t.d. Pleter s posebnim naglaskom na postupanje Uprave društva poradi neisplate regresa za djelatnike društva kao i neka naknadna postupanja Uprave.

Sindikati su upozorili ministra Krstičevića na nelogičnost sadržaja Odluke o otpremninama za državne službenike posebno u pogledu smanjenja iznosa potpore za sudjelovanje u domovinskom ratu sa 525,00 kuna na 300,oo kuna. Nadalje upozorili su na niske plaće državnih služnika i namještenik kao i na dodatke na plaću za pojedine kategorije službenika i namještenika. Također Sindikati su zatražili da se prekine praksa otpuštanja državnih službenika i namještenika poradi novog ustrojavanja Oružanih snaga.

2

Ministar je naglasio da će se sve radnje odvijati u suglasju sa socijalnim partnerima. Posebno je naglašeno da će se razmotriti svi dosadašnji prijedlozi za otpuštanje državnih službenika poradi preustroja. Također predstavnici Ministarstva obrane i OSRH naglasili su da će težiti k tome da otpuštanja u buduć nosti niti ne bude.

Na kraju je naglašeno da su stručne službe Ministarstva obrane i Oružanih snaga otvorene prema Sindikatima u rješavanje svih nastalih problema.

Sastanak je završio u pozitivnom ozračju, s nadom da će se položaj službenika i namještenika u budućnosti mijenjati na bolje.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)