Sastanak u Ministarstvu rada

U četvrtak će se u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava održati sastanak sa sindikatima državnih službi na temu Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

Sastanak su inicirali sindikati koji trenutno nemaju mogućnost participirati u pregovaračkom odboru, ili popoularno nazvani mali sindikati. To su redom sindikati iz carine, porezne uprave, vojske, pravosudne policije. To su sindikati, koji su nekada aktivno sudjelovali u pregovorima, ali su iz nekih čudnih razloga, u koje sada nećemo ulaziti, donošenjem nepravednog zakona o reprezentativnosti, jednostavno izbačeni iz igre. Ti isti sindikati će sutra pokušatii odobrovoljiti kolege iz velikih sindikata, da se pregovarački odbor proširi, te da i oni sudjeluju aktivno u pregovorima, te budu potpisnici istoga.

Vjerujemo da će i  Vlada RH shvatiti, da snaga sindikata nije samo u njegovoj brojčanoj veličini, nego i u količini uspješno izvedenih akcija.

Dakle sutra je na kušnji sindikalna solidarnost i mudrost. Smatram da će pobijediti razum, te da će svi sindikalni čelnici shvatiti da bez obzira na brojčanu veličinu, zastupamo ljude u pojedinim dijelovima državne uprave,  da vodimo sindikate, a ne trgovačka društva. Prema tome ne treba nam međusobno sukobljavanje, nego dobar pregovarački odbor koji će vjerujem biti brojniji u okviru zakona, te dovesti do potpisivanja boljeg Kolketivnog ugovora.

Poziv sindikati i državne službe

Sindikati poziv

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)