Izvješće

Dana 8.lipnja 2017. održan je radni sastanak sa službenicima i namještenicima, djelatnicima t.d. Pleter – usluge d.o.o. kao i članovima Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama u vojarni „Bosut“, Nikole Tordinića bb.

Sastanku od strane Sindikata nazočni su bili: predsjednik. Radomir Delić, dipl. ing., zamjenik predsjednika Tomislav Petrović, dipl. ing. te dopredsjednica prof. Sanja Santini-Šuperba, dipl. arh.

Sastanak je održan u prostorijama Pleter d.o.o. Na sastanku je bila nazočna članica Uprave Pleter d.o.o. Martina Puljić koja je pozvala djelatnike Društva da izvjeste predstavnike Sindikata o mogućim problemima kako bi se isti mogli rješavati. Državne službenike i namještenike te članove Sindikata upoznalo sa svim aktivnostima koje trenutno provodi Sindikat. Djelatnici su iznosili probleme s kojima se susreću tijekom obavljanja redovnih dnevnih zadaća. Jedna od najvažnijih obavijesti bila je da nema više otpuštanja državnih službenika i namještenika iz sustava OSRH na način da odlaska na Zavod za zapošljavanje uz otpremninu već jedini odlazak iz sustava je odlazak u starosnu mirovinu.

Nadalje djelatnici su upoznati sa izjavom ministar obrane koji je obećao poboljšanje uvjeta rada i povećanje plaća za DS i N koji imaju najmanje plaće za isti posao koji obavljaju druge osobe van sustava OSRH. Članove je zanimao i prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima koji bi uskoro trebao biti pušten u saborsku proceduru. Kako se radi u velikom broju dragovoljaca Domovinskog rata tako je i interes za usvajanje istoga velik s obzirom na činjenicu da je prema nacrtu prijedloga Zakona, povoljan za navedenu kategoriju.

Dogovorena je dinamika održavanja narednih radnih sastanaka u Slavoniji, predstavnika Sindikata sa zaposlenicima u OSRH i trgovačkog društva Pleter – usluge d.o.o.odnosno sa članstvom Sindikata. Na taj način dogovoreno je održavanje radnog sastanka za kraj mjeseca na vojnom poligonu u Gašincima za sve državne službenike i namještenike te djelatnike t.d. Pleter usluge zaposlene unutar navedenog vojnog objekta.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)