Održan sastanak u Upravi Društva Pleter-usluge d.o.o.

Dana 30.8.2018.godine održan je radni sastanak u trgovačkom društvu Pleter usluge d.o.o. sa predstavnicima Uprave Društva na temu izmjene stavka 1. članka 58. Kolektivnog ugovara za zaposlene u t. d. Pleter-usluge d.o.o. Da podsjetimo Uprava Društvo predložila je izmjenu istog stavka u smislu da se umjesto 65% prosječne bruto plaće isplažene u zadnja tri mjeseca, isplati zaposleniku 1/3 prosječne bruto plaće isplaćene u zadnja tri mjeseca. Sindikati bez obzira na pomalo dramatičnu prezentaciju koju je predstavio predsjednik Uprave nisu pristali te su preporučili Upravi Društva da dostave novi povoljniji prijedlog za zaposlenike Društva kada su u pitanju otpremnine.

Niti na današnjem sastanku Sindikati nisu uspjeli saznati iz kojih razloga predsjednik Uprave snažno inzistira na izmjeni navedenog članka Kolektivnog ugovora niti je rekao s kojim eventualnim brojem zaposlenika računa da će zatražiti otpremninu. Traženu cjelovitu sistematizaciju radnih mjesta Društva još uvijek nismo dobili, bez obzira na upućenu požurnicu.

Iz prezentacije se moglo zaključiti da bi Društvo moglo imati problema oko eventualne isplate otpremnina za zaposlene u upravnom dijelu Uprave Društva. Prezentirane su eventualne otpremnine za radna mjesta direktora Sektora, voditelja Službe i voditelja Odjela. Dali će od navedenih netko biti višak ili bi trebao biti raspoređen na niži koeficijent složenosti poslova,
nije precizirano. Predstavnik Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama naglasio je da Sindikati nikad nisu imali utjecaja na izbor zaposlenika u upravnom dijelu Uprave Društva, rasporeda na slobodna radna mjesta te određivanja koeficijenata složenosti poslova za zaposlenike upravnog dijela Uprave Društava.

Stoga ne želimo niti sudjelovati u nekakvom budućem postupku pomicanja pojedinih zaposlenika upravnog dijela Uprave Društva posebno za radna mjesta direktora Sektora što bi prethodilo umanjenje otpremnine za sve zaposlenike na način da se za sve zaposlenike Društva umanjuje osnovica za isplatu otpremnine.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *